dijous, 1 de maig del 2014

Matemàtiques interactives amb recursos TIC

Bon vespre lectors!

Avui us presentem un article molt interessant que ens parla de la importància de les matemàtiques a l’aula i ens anomena i ens explica una mica tres pàgines web per poder-les treballar.

Ens comença parlant sobre la importància que tenen les matemàtiques en el nostre dia a dia i sobretot en les aules ja que són una de les competències bàsiques que ha d’adquirir l’alumne al llarg de la seva educació primària i, per tant s’han d’introduir ben aviat a les escoles. Definit la competència matemàtica com “Habilitat de conèixer i relacionar els números, realitzar operacions bàsiques, identificar els símbols i les formes d’expressió i raonament matemàtic. Ajuda als nens a resoldre problemes relacionats amb la vida quotidiana i amb la vida laboral futura, ja que es desenvolupen habilitat, aptituds i destreses per fer front a situacions o problems en tots els ambients de la vida de la persona” l’autor ens diu que la competència matemàtica suposo aplicar aquelles habilitats i aptituds apreses a l’escola per donar resposta a diferents problemes que ens proposa la vida.

És per tot això anterior que el mestre ha d’oferir recursos, estratègies i orientacions per utilitzar-les correctament. El docent les ha de començar a introduir en contextos espontanis i quotidians molt variats, a través de diferents recursos dinàmics i interactius que permetin ajudar a l’alumne a treballar les matemàtiques de manera autònom i utilitzant els coneixements que va adquirint durant el seu procés d’aprenentatge. Un bon recurs per treballar tot això són les TIC.

A continuació ens presenta una sèries de programa per afavorir aquests processos d’aprenentatge de les matemàtiques:

  •  Projecte Cifras del Ministeri d’Educació: portal web on podem trobar diferents recursos perquè puguin ajudar als docents, als alumnes i a les famílies. Pel que fa als docents, se’ls hi ofereix una guia didàctica dels recursos virtuals que ofereix la pàgina. D’altra banda, als alumnes se’ls hi proporciona diferents eines dividides per etapes de primària per tal de practicar les matemàtiques a la mateixa hora que també se’ls hi proporciona una calculador online i diferents fotografies de la vida quotidiana que tenen relació amb les matemàtiques. Finalment, i pel que fa a les famílies, se’ls hi donen diferents orientacions que poden adoptar per educar als seus fills des de casa a la mateixa hora que recursos que poden utilitzar.

  •        Matemàtiques experimentals UNESCO: portal creat per la fundació UNESCO amb la finalitat d’introduir les matemàtiques i les ciències de manera motivadora a l’aula. Està destinada a educació secundària i ofereix nombroses activitats per treballar com per exemple llegir la naturalesa.

  •        ClicaTIC: pàgina que proporciona múltiples recursos TIC relacionats amb tots els àmbits curriculars. Pel que fa les matemàtiques, les activitats que ofereix estan dividies pel cicle al qual pertanyen i hi ha un gran ventall de continguts.


Esperem que us hagi agradat!

Fins ben aviat!

Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada