dissabte, 3 de maig del 2014

Entrevista a Carlos Morales

Bon dia Bloggers!

Avui us parlem d’una entrevista extreta del diari Canarias7 que ens parla sobre un projecte de matemàtiques molt interessant i innovador.

Carlos Morales (enginyer informàtic, professor del CEP Telde i formador de professorat en matèria de Tic aplicada a l’educació) l’any 2009 va rebre el premi Giner de los Ríos del ministeri d’educació pel seu projecte Matemáticas 2.0.

Aquest projecte consisteix en una proposta metodològica d’ensenyament-aprenentatge de les matemàtiques per tal d’aconseguir una sèrie de millores a l’hora de realitzar l’assignatura de matemàtiques, com per exemple la millora de la qualitat dels aprenentatge, l’augment de la motivació dels alumnes i l’atenció a la diversitat, entre d’altres.

Aquesta decisió de canviar la manera d’ensenyar les matemàtiques la va prendre el primer any que va exercir com a professor (2000) ja que va veure que els seus alumnes, com gairebé tothom, no apreciaven prou aquesta matèria i els resultats eren molt baixos.

Per realitzar aquest projecte, Carlos Morales, utilitza tant eines tecnològiques lliures, com per exemple Moodle, com eines metodològiques. D’altra banda, també treballa molt amb grups cooperatius, l’aprenentatge basat en projectes i la realitzacions d’accions socials intentant que l’entorn dels alumnes també hi participi.

Gràcies a aquest projecte, els alumnes de Carlos Morales es senten importants i útils a l’hora de fer matemàtiques, fent que així la motivació d’aquests creixi i obtinguin més bons resultat. Guanyen confiança, autonomia i veuen la utilitat que tenen les ciències. Tot i així, al principi els hi costa ja que és una cosa completament diferent a la que feien abans. Ell realitzador del projecte, però, diu que el resultat més important d’aquest projecte és que els alumnes adquireixin un gran nivell d’aprenentatge.

Finalment, diu que el truc per treballar a les aules l’àrea de matemàtiques és preparar problemes que reprodueixin la vida quotidiana dels alumnes. D’aquesta manera, i com he dit abans, ells es motivaran i adquiriran aprenentatges.

Si voleu llegir l’entrevista sencera cliqueu aquí.



Esperem que us hagi interessat! Fins un altre!
Laura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada